Högskola #1

Första dagen!
Idag har vi påbörjat den första av 4 delkurser inom kulturvetenskap, Kulturbegreppets Historia.
Vad är kultur? På torsdag tror jag frågan kretsar kring vad civilisation är. Båda väldigt svävande uttryck, svårt att definiera, ännu svårare när man har 3 böcker= 3 olika åsikter att diskutera kring. Välkommen till högskolan, Elin...
Trots den vidriga boken The civilizing process, som lyckligt nog ska vara utläst på tisdag (550 sidor, skön start?) så tror jag det kommer bli väldigt intressant, och jag ser fram emot fortsättningen!
Mer på plus-sidan, jag har fått två tummar upp för att missa ett seminarie och resa iväg till tyskland! Dock extrauppgift plus hemtenta inlämnat i förtid...  Ska jobba och plugga som aldrig förr så jag inte hamnar efter. Idag slutade jag 12 men var inte hemma förräns 18 efter 6 timmars plugg. Det ni.

Sen har jag ätit en riktigt god middag, kollat fångarna på fortet och bakat scones till imorgon morgon. Te och scones med ost, sååå gott!
Sen har jag ju Pias bullar och kanelbullar som jag inte har ätit än! Har ju mitt på det torra veckor framöver, tummen upp för det!

Imorgon är det god frukost, plugg, förfest och kårpub och jag är pepp!! WOHOO!

Regattan

Dagen börjar, och jag får besök av Sebastian, Jeremy, Hagge, Angelica och Martina! Jättekul! :D Bra start på dagen!
Vi går ner till Picassoparken, och jag får genast på mig min flytväst, och min limegröna nolletröja över den, och en flagga i hand!

Vi promenerar till andra sidan Nissan, och jag klättrar neroch ställer mig på en kant.
Tävlingen börjar, några kom iväg kvickt, och andra (Vi och alla andra) sega lite, men dom tog sig över! Jag hoppar på, och nu börjar kalabaliken och kylan.
Det var väldigt strömt i vattnet, och folk börjar snart trilla i och flyta iväg (ingen dog, men blöta blev dom)
Vi hamnar snart i mitten av Nissan och strömen tar oss, och vi paddlar och står helt still. DÅ.

rycker nån i flaggan bakifrån. Där simmar en liten feg jävel och håller i vår flagga och försöker dra ner den bara för att vara jävligt rolig och bryta reglerna. SKITKUL.
Jag
drar för glatta livet, för jag vill INTE hamna i vattnet, inte heller ska denna kompostslynan ta våra stolta färger!!! ICKE! Så snart drog han ner Per och Magnus som i vattnet börjar kämpa! Nån sekund senare var det min tur, och FY FAN VA KALLT DET VAR.
Hela kroppen stelnar och jag kan inte dra mig upp igen, ASläskigt. så vi börjar simma och sprattla. Förresten så tog han INTE flaggan utan fick flyta iväg som den jävla nollan han var. FÅr jag tag i han, så JÄKLAR!!!!!

Marga och Jesper var fortfarande på flotten och paddlade, och vi försökte ta oss i land, hamnar under bron, och drar oss mot kanten. Väl framme ska vi då ta oss upp på en kal vägg, där massor HUMare, Sergeanten och straffmästaren och fler väntade, nådde inte ens upp till nedsträckta händer! SCARY!!!!
Men Per drog upp mig på flotten, och sen vidare upp på land, där det var VARMT I SOLEN!!!!
Dyngsur och skorna fulla av vatten och arg ett bi.
Men sen blev vi dubbade till Ettor!!! I Glenn och Gregers och den Heliga Stefans namn!

Nu ska jag duscha, torka kläderna, kolla nån film och äta chips. Sen är det dags för finsittningen, så finkläderna på! :) SKA BLI KUL!!!


Nollning i hemmet

Ikväll är jag glad att jag glömde ta av mig min nollemarkering.
För alldeles nyss så ringde det på dörren. Svarar i telefonen.
"det är sergeant stonehard. Vi skulle vilja prata med dig. släpp in oss" ungefär. Första tanken: vad i hela fridens namn har jag gjort? lite panik...

In stiger General Haggan, Sergeant Stonehard, Straffmästare Korvskinn, Sjukvårdare Banarne och Mamma mimosa. Halva kavalleriet, med andra ord. Självklart efter att jag har hälsat artigt på var och en. (Var hälsad, högt ärade) Dom ville ha något att dricka, och jag kunde skina lite med hemmagjord flädersaft, som var till belåtenhet!
Sen fick jag dock ordern att poppa popcorn. (Hoppa upp och ner som ett popcorn och säg "popp popp") (ensam)(Pinsamt) Och även imitera Gollum (krypa, säga my precious) Quasimodo och pigge piggsvin. Fortfarande väldigt ensam och en kamera som klickar bild efter bild. Ville DÖ av skratt! XD

Nollning hemma hos Elin kl 12 på natten. TUR ATT JAG VA VAKEN och hade nolletröjan på mig?
Vilken kväll. Dags att sova om jag kan sluta skratta, alltså! XD

GODNATT! XD

Nollning!

Idag har varit den sjätte nollningsdagen, och jag är helt SLUT i huvet!
Vilka upptåg och märkliga saker som sker här varje dag! Folk i overaller och masker, skrikandes och skällandes. Nollor med fula hattar och märkliga gosedjur i famnen. Popcorn, Gollumar, bacon, ketchup och pigge piggsvin. Franska x-generaler.
För att inte tala om grisen jag fick vakta med mitt liv i 3 dar innan jag slutligen tröttnade på att bära denna gigantiska sak överallt jag skulle (ja, det innebar stan med)

Imorgon ska vi gyckla inför massor nollor, överkursare, staben och överstaben och självklart självaste Kulturkungen! Vi ska dansa HUM-baletten till Time to say goodbye. Kommer nog bli rätt så SKITKUUL! HAHA!
Jag vågar till och med påstå att vi vinner imorgon..

Så mycket jag skulle kunna berätta, men det får allt bli in person istället för här! Jag har många roliga historier och händelser om ni vill höra sjukt knäppa saker! HAHAH

Mitt tips till er. Gå på högskola. Gå på nollningen.

Lady in the Water

Om du gillar skräck, som inte är alldeles FÖR läskig, mysterier, detektivarbete och fantasy. Så borde du har slagit på tvn för en och en halv timme sen.

M. Night Shyamalans Lady in the water!

Vicevärden Cleveland Heep räddar en flicka från poolen som tillhör lägenhetskomplexet. När han sen upptäcker att hon är en karaktär ur en godnatt-saga som försöker ta sig hem, så kämpar han tillsammans med sina hyresgäster för att skydda flickan mot odjuren som gör allt för att behålla henne i vår värld.
"Time is running out for a happy ending"

Hopp om mänskligheten, en otroligt vacker historia med en lika vacker saga som grund, samtidigt väldigt läskig ibland! Det är en annan sorts skräck, dock. Inte en ung dum tjej som springer dumt nog ensam ute i skogen på natten, eller en japansk överhårig flicka eller pojke som gör märkliga ljud, inga spöken eller direkt övernaturligt, utan en skräck som jag inte riktigt kan identifiera, eller något jag har sett i någon annan film! Påminner dock väldigt mycket om The Village och Signs. Verkligen något man måste se om man gillar fantasy och, eller skräck.

En TYPISK M. Night shyamalan film! Och precis som i en typisk Shyamalan film, så har han en betydlig roll även i denna!


Stoooooooopp!

Nu händer det för mycket på en o samma gång!
Och jag vill att Sebastian kommer hem så jag kan lugna ner mig till max.

Så nu säger jag stopp, stannar upp och upptäcker att det må hända mycket, men det är inte stora förändringar. Det är åtminstone det jag ska tvinga i mig. Nu.

Nu fäller jag en tår, läser lite, och sover gott med min nallebjörn Lasse. My saviour! (Ja, sedan min födelsedag har jag ständigt sällskap i sängen)


Faaaaaaaaaan och tjosan!!

TYLÖSAND!

Äntligen, äntligen, äntligen!

Länge har jag tjatat om denna soffa. Denna skräddarsybara, mörkröda modulsoffa (som det visade sig att vi hade en gammal matchande filt till).
Igår hittade jag en fräsh annons på blocket gällande en sultan sturefors, en 120 cm bred, medelmjuk säng i Kävlinge, för 1000 kronor. Jag ringde tjejen, och sa att vi kör ner nästa dag för att kolla på sängen.
Och ner till Kävlinge körde vi med släp och köpte sängen! Skönt att ha det avklarat!
eftersom vi nu hade släp, så körde vi till IKEA för att hämta soffan.
Det går som smort. Hittade dock inte två Lerberg dvdhyllor, och inte heller tavlan jag skulle ha, men soffan hittade vi! Fick papper, och gick mot kassorna.
Här väntar en otrolig överraskning. När jag har skannat in fotpallen, klädseln och papper på soffan som skulle hämtas på lagret och får upp priset.. Så visar det sig vara 1200 kronor billigare än vad jag hade räknat på internet! Stirrar på skärmen och konstaterar att någon älskar mig högt idag. En säng. Och en billig soffa på samma dag. Det får låta superlöjligt, men mina knän hade lika gärna kunnat ge vika av bara tanken på vilken tur jag har haft det senaste dygnet.

SÅ, med ett packat släp, packat bagage, dyngsura skor och tröja, så kör vi upp till Halmstad och fixar lite. Roger hängde med och kollade väggarna för att sätta upp hyllor nästa gång, och vi byggde ihop lådor, soffa och fotpall. Sängen står nu på sin plats, dock utan bäddmadrass. Men, här följer nu dagens lyxinslag..
Sultan Tafjord. "Ett 6 centimeter tjockt lager memoryskum formar sig exakt efter din kropp, underlättar blodcirkulationen i muskler och hud och får din kropp att slappna av ordentligt." Den påminner lite om hur man sjunker tillrätta på en tempursäng. Mamma tycker att jag borde unna mig en lyxmadrass... SÅ lyxmadrass it is.
Men inte förräns imorgon, då dom återigen finns på IKEA.
Nu är jag sugen på att hitta mattor... För det behövs för att dölja det hemskt fula grå golvet. huga.

Nu ska jag hämta tredje lasset tvätt. Godnatt!

Townfest

Förra året dansade jag för allt jag var värd i danstältet när Donnez spelade.
Jag minns att jag satte mig ner en stund och kom på att jag saknade sebastian, som är i Spanien!
Så jag skickar ett meddelande: "Nästa år kommer du inte undan. Då ska jag lära dig att dansa."
Fick tillbaka ett "Hej, över min döda kropp" eller något i den stilen. Men jag var fast besluten om att på något smidigt sätt lura dit honom och tvinga honom att inse hur kul det är!

Så häromdagen så slog det mig.. Att nu är det Klippanfesten. Och Sebastian åkte till Grekland igår.
Jävla skit. Han har lyckats smita undan.
Fullständigt misslyckande.

Så nu säger jag såhär. Att nästa år, ska jag och Sebastian dansa vare sig han vill det eller inte. Ber alla om att påminna mig om detta.
Godnatt.

Kvitterfierad

Såhär är det.
Man går rakt fram och sköter sitt. Man tittar aldrig till vänster, eller till höger. Så helt plötsligt, går man rakt på ett vackert ansikte. Hå-Hå! Man börjar bli svag i knäna.. Huvudet snurrar runt. Sen känner man sig lätt som en fjäder, innan man vet ordet av så går man på moln!
Och sen, vet ni vad? Då får man snurr! Och man tappar helt sitt huvud! Och det är inte allt. Det kan hända vem som helst. Det är bäst att ni är försiktiga. Det kan hända DIG.. Och dig! Ja, och det kan till och med hända mig!


Packar...

Har packat ytterligare 3 bananlådor som står här o väntar på att köras till Halmstad.

Dessutom har två lådfronter kommit hit nu, två med samma mönster som på bilden. Dom ska sättas på min tvmöbel (Som vi nu måste borra sladdhål i...) o däri ska jag ha cdskivor och filmer. Kommer bli snyggt!
Har ännu lite att inhandla. Här är listan!

Soffa, tylösand i mörkrött
Tv (!!)
Matta (Hoppas jag HITTAR en överhuvudtaget)
Hårfön
Mikrovågsugn
Hyllor
Klaffstolar
Dvdhyllor

Saker som måste göras i lägenheten: (Suuuck.....)

Sätta upp hyllor
Hitta på var jag ska ställa min stereo som förmodligen är för stor för hyllorna...
bygga lådorna till tvbänken

Hmm... känns som att det är mycket mer att göra, men... tja. Inhandlandet är väl det som tynger! Eller så slår det mig snart allt annat jag måste göra.


MEN! Igår så fick jag en jäkla massa gjort! Jag målade klart mina stolar, jag fyllde i papper om studielån och har skickat iväg det, fått min första leverans kurslitteratur, lärt mig betala räkningar via internet, beställt ännu en last böcker och betalat mitt medlemskap i studentkåren! Allt tråkigt som jag har svårt att ta tag i. Men nu är det gjort! SKÖNT! 
Idag ska jag väl packa ännu några lådor, börjar kännas tomt i rummet redan. Plus att städa undan lite, eftersom både mamma och erik inte är hemma! Mamma är i Oskarshamn och erik har åkt till pappa idag. SÅ det är upp till mig! Och hitta på något gott att äta idag, eftersom emma kommer hit o vi ska kolla Twin peaks!

See ya!

Taggad...

..som "dum" i Twil-la-la-land

Tur att jag själv kan skratta åt det, och då menar jag verkligen skratta

RSS 2.0