Motivationsbrist

Idag måste jag diska så jag har något att äta på, städa lite, och dessutom läsa två kapitel och göra uppgifter till föreläsningen imorgon. Och laga mat.

Nuff said. Ingen motivation. Jag vill bara ligga och glo på tv hela kvällen. Jädra tur att vi börjar efter lunch imorgon!

Svansjön

Jag kan verkligen vara dum, jag!

Precis kollat Black swan, och inser NU när jag läser plot'en på imdb att filmen Svanprinsessan, den där barnfilmen ajg älskade när jag var liten, att det ÄR ju svansjön. Prinsessan Odette.


Bra Elin.

Svensk maffia

Kollar på Tv4s "Svensk maffia"

Dessa människor alltså. VAD är skillnaden på de olika gängen? Vad "kämpas" det för? Det vore skrattretande om det inte vore för att folk faktiskt dör.
Jag minns i Klippan för ett par år sen, när det var sagt att ett gäng skulle ha flyttat in i en lägenhet ovanför Netto. En dag så stod dom där på gatan utanför sin dörr, säkert 15 personer, och praktiskt taget blockerade ingången till trapphuset OCH Netto.

"Åhhyeah, vi skyddar vår dörr och gör konstiga hotfulla närmanden på oskydligt passerande folk. För vi är så jävla badass."

Förbaskade miffon!!! Det måste krävs väldigt många psykiskt störda personer, för dessa människor kan väl inte vara friska? Det är så.otroligt.onödigt.

Nu bytar jag kanal.

Shopping

Idag var det svårt att ta sig hem på cykel med alla kassar som inte gick ner i korgen..

Tur att jag inte hittade allt jag SKULLE ha!
Men med mig hem fick jag ändå nya gardiner, svarta spetsgardiner från lagerhaus för 99 kr st! Dessutom fick jag ÄNTLIGEN köpt Samurai Warriors 3 till wii, som den underbara tönt jag är vanligtvis! Sen köpte jag massor värmeljus, och vin och sourz till helgen.

Det jag INTE fick med mig hem, var nya levande växter, så jag kan slänga de stendöda gula, forna röda, växterna jag har på väggen, och gardinstång till mina gardiner.

Men det är väl inte illa pinkat! Nu är jag helt slut efter att nästan ha trillat hela vägen hem genom Halmstad, så nu ska jag snart göra lite mat och sen SPELA! :D


Leverans

Fick min leverans från adlibris idag, bestående av en herrans massa tråkig kurslitteratur om företagsekonomi.

Men även en liten guldklimp.

Den oändliga historien
av Michael Ende.
Ni har säkert sett filmen nån gång, men läst boken? Som ofta annars, boken är bättre än filmen. Och boken är dessutom dubbelt så lång, för den innehåller även fortsättning om Bastian Balthasar Bux' äventyr och skapande av Fantasien. En otrolig historia, som visserligen finns filmatiserad, men råkar vara den sämsta filmatiseringen av någon bok, någonsin. Skam att kalla det en uppföljare. (Dessa uppföljare!?)

Det är verkligen en otrolig historia, lika spännande för barn som vuxna. Om någon nån gång behöver en escape från reality, så läs boken! 

Hittade den i det minimalistiska biblioteket på Krika Bygdeskola, som bestod av en enda hylla. Klart att man reagerar, filmen hade jag sett. Men aldrig förr har jag varit så begiestrad!

Beats the shit outta Harry Potter.



LÄS DEN.

Back to square... 2#!

Framstegen, alltså framstegen!

Hemlängtan blir faktiskt mindre och mindre, men tid tar det! Och tid får den på sig, med.
How do I know this? Hah, simple, mindre tårar och mer SCHi-taang! Alltså business, stuff-to-do och bry sig mer om! Som till exempel våra vackra limegröna HUMoveraller som bara väntar på att invigas! (Och förmodligen tvättas efteråt, med...)

Nu
har jag varit hemma en runda, det var minst sagt skönt. Ladda om batterierna, och mysa med Sebastian.
Vi har varit och sett bio, vi såg The Green Hornet, som var väldigt bra faktiskt! Och väldigt rolig!
Dessutom var jag och träffade Joanna en stund, har inte setts på länge! Jag och mamma kollade igenom hennes mega Avatar-box med maaaassa extramaterial, så nu kan jag precis aaallt om Avatar! Väldigt fräckt att se!

Men nu är jag hemma igen, bittersweet vill jag lova. Alltid lika tråkigt och jobbigt, men jag ska snart hem igenom en snabbis och jobba och lyssna på Jonas Helgesson! Ever heard of?

OM INTE!
Jonas Helgesson föddes svårt cp-skadad, och skulle aldrig kunna prata, och alltid sitta i rullstol. Idag har han körkort och pluggat högskola. Han är författare, stand-up komiker, föreläsare och egen företagare, och har ett nytt handikapp. I golf, dårå.
Har läst en av hans böcker, "Grabben i kuvösen bredvid", och fick en total knock-out när jag läste om hans uppväxt och liv. Om när han lärde sig köra moppe, när han gjorde en lådbil av sin gamla rullstol, när han hoppade ner i en sjö utan att riktigt veta hur man simmade och när han lärde sig att bära brickan själv.
Rekommenderar starkt hans böcker, det kan ge väldiga perspektiv på saker och ting!


Och denna otroliga, inspirerande människa kommer alltså till Klippan, och jag får lyssna på honom samtidigt som jag ska sköta ljud och ljus!


Nu ska jag strax hoppa till kojs, imorgon är det dags för föreläsning. Wish me luck!


I Alingsås!

Hallojsan!

Är i Alingsås hos far min och Emelie! Det blir ett par riktiga slappedagar här, vill jag lova! Hittils har vi åstadkommit.. Gökboet, Megamind och 2012. Megamind, sjukt rolig film, kolla in den! :)
Sen har vi inte gjort mycket mer, bara taqit det lugnt. 

Men jag tänker här och nu föreviga denna dag. Dagen då Elin har briljerat, och sopat golvet med farsan.

För det första så har vi mötts i "Scene it?", ett filmquizspel till wii. Och eftersom filmtrivia är pappa duktig på, så ser jag detta som min största vinst. Sen har vi nyss spelat wii resort, och det var första gången för mig! Men jag klådde pappa på både Frisbee och nästan swordplay! Jag konstaterar dock, att eftersom det var min första gång, och det var inte med många poäng han vann, så vann jag.

Dessutom har jag umgåtts kort med min gamla Fableprofil, hehehe! DET har jag saknat!
Nu ska vi ta det ännu mer lugnt! Sees

Seriös tentaångest

Och en annorlunda.

Har klarat mig rätt fint, tycker jag. Inga nervösa sammanbrott och inga tårar, inte ens i närheten! I've been a pretty good sport about it.
Men. Nu har jag skickat in den, och herregud vad jag försöker hitta fel överallt. Men en sak är SÄKER.

INTE EN CHANS ATT JAG ÖPPNAR DET JÄVLA DOKUMENTET IGEN. Så jag till slut faktiskt hittar dom.

Kanske jag borde kryptera det och gömma kodnyckeln, eller kanske gömma det nånstans i datorn och sen få till en bra minnesförlust? Eller också det mer traditionella, ner med skiten på ett usbminne och gömma det nånstans långt åt helsike?

Eller?

Sounds good?

Eller pshyco? Borde kanske lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet tills att jag har fått reslutatet.

Innan jag skickade in tentan tänkte jag "shit, jag klarar det nog fan ändå!!!"
Men nu... not so much, no.

Sömngångaren Elin

Klockan väckte mig imorse kl 6, men uppvaknandet gick inte bra, utan jag somnade igen och vaknade inte förräns halv åtta, mådde inte så bra! Men redovisningen kallade!
Kom hem igen runt 2-tiden, och kände mig som ett vrak (övervägde en stund om jag skulle vänta med att cykla hem och ta en lur på skolan) så jag slängde mig i soffan och sten somnade.


Sen "vaknade" jag och fick panik! Hur länge hade jag sovit? Har jag missat skolan?! SHIIT UPP. Upptäckte rätt snabbt att kl var 6 på kvällen, och jag hade inte missat någonting, för jag hade redan varit i skolan.
Men oj, tvn är igång, måste sänka volymen så inte sebastian vaknar.. Sänker volymen och hasar mig för att gå på toaletten. Kommer tillbaka och ska kolla så jag inte har väckt sebastian, men sängen är ju tom!

Just ja, han är inte här. Sen ruska jag till mig och vaknade med en sprängande huvudvärk.

Nu ska jag kolla The Core om jag orkar, sen ska jag sova. För jag är så nöjd med min tenta. Jag förtjänar verkligen att gå och lägga mig, läsa en bra bok, ligga på spikmattan och sen sova. Länge.


Darth "serious" Vader

Lite skratt såhär på kvällskvisten? Varsågoda.




:)

Slutspurten.

Sitter och somnar i soffan. Men tentan är 99% klar, och har 4 dagar på mig att göra den sista procenten. Det känns bra.
Äntligen kan jag sova, läsa böcker jag VILL läsa, spela tvspel, åka till Alingsås och träffa pappa och emelie, åka till Trollhättan och träffa farmor och farfar, lugna ner mig, somna utan att tänka på tentan.

Men mest läsa böcker jag VILL läsa.

Snart, inte idag. Idag har jag jobbatjobbatjobbat, imorgon är det fullspäckat med redovisningar, och sen ska tentan skrivas klart. På söndag tar det slut, och jag sätter mig på tåget!

Aj

Visdomstandsjäkel!

Trodde inte den skulle växa i omgångar? Jag som var så glad att det var över, men icke!
Just nu: Känns som öroninflammation, kan inte öppna munnen utan att det gör ooont.

TYCK.LITE.SYND.OM.MIG.TACK SÅ MYCKET... fan

Ledighet!

Nej, jag har precis inte varit ledig 3 veckor! Tenta tillåter INGEN ledighet!
MEN nu har jag! Söndag ska tentan va inne, sen har jag 5 dagar ledigt!

SÅ på söndag morgon åker jag upp Alingsås och pappa och emelie so jag inte har träffat på alldeles för länge! Där stannar jag till onsdag, då dom åker till Thailand, och jag passar på att åka upp till Trollhättan och träffar farmor och farfar. På FREDAG åker jag hem tidigt på morgonen och går på föreläsning på eftermiddagen. SÅ SKÖNT, 5 dagar med avslappning och släkt. UNDERBART!!

ATM, slängde precis upp spotify och lyssna rpå MILLENCOLIN, också något jag inte gjort på ALLDELES för länge!

WOHOO!!! REJUVENATED för resten av veckan! Direkt tillbaks till nån folkpark i Malmö för ett par år sen, mitt i den hoppande folkmassan inför Hellacopters, backyard babies och Millencolin, och ett flak försvunna öl! LOVELY!

Annorlunda tentaångest!

Hittils har jag skrivit och klarat 3 tentor, med betyget G i varenda! Det är jag supernöjd med, eftersom jag bara har varit säker på att klara en av dem. Resten har varit magiska ögonblick då jag upptäckt att jag blev godkänd överhuvudtaget!
Nu sitter jag med 4e tentan, som är sagd av många att vara den svåraste och jävligaste i hela programmet. Känns fint att börja då, haha! Precis fattat spelreglerna!
SÅ, with that in mind, så börjar föreläsningarna, och jag höll huvudet på skaft så gott det gick, som ni som lyssnade på föreläsaren vet var otroligt svårt! Dock så gav jag mig iväg hem till skåne med bra självförtroende för en gångs skull, och kände att jag hade koll på alla mina pjäser och faktan!

SKRIVADET PÅBÖRJAS. Och det segade i början, men sen flöt det på som tusan! Sidorna rann ur mig, och ingen ångest att tala om. För första gången!
Nu har vi en vecka kvar av tiden, och jag har en fråga kvar, och en del "se över" att göra.
Nu börjar problemen, hahaha! För nu, och nu kommer jag verkligen låta som något illa, börjar alla andra få ångest. Nu tycker alla att det är jättesvårt. Har jag missat något?
Mitt problem tidigare har varit att förstå frågorna, sen har själva skrivandet gått undan utan problem. Aldrig har jag raderat något ur tentan, och klarat mig på ungefär det första jag skrev.
Likadant är det nu, frågorna är hur enkla som helst, klarspråk helt enkelt. Informationen, hyfsat enkel att hitta. Vi har ju allt?

Men alla tycker det är a pain in the ass. Jag måste ha missat något. Eller?
Ilandsproblem. På hög nivå.
Självförtroende? Inte en chans. Jag litar inte på mig själv när det kommer till min egen förmåga.
I'm gonna take a leap, och faktiskt lita på den för en gångs skull. Utan att tänka så mycket.
Wish me luck.

Nightmare on Bolmensgatan!

Har någon nånsin haft en riktig mardröm?
Jag har haft mardrömmar, men inga så illa att jag vaknar av dem, utan jag minns dem på morgonen.

Inatt drömde jag att jag och sebastian skulle fira nyår. Det skulle vara vårt sista nyår, det visste vi.
Sverige låg i något slags inbördeskrig, och där låg soldater och knasigt överallt i buskar och spejade och skyddade osv. Det va bara det att jag och sebastian och våra familjer var ett hot mot en väääldigt taskig man som ville bli kung. Han var ute efter oss, så att säga. så vi blev jagade hela nyårsnatten, och kom hem och skulle, visste vi, gå och lägga oss för sista gången.

(Depressionen bara här, så jävla löjligt hemskt! det är verkligen worst case fucking scenario! Gå och lägga sig med sin pojkvän för sista gången innan man ska dö!)

Sen vaknar vi på morgonen, båda familjerna har sovit i samma hus. vi går upp, ingen säger något till varandra för vi vet vad som ska hända, och det knackar på dörren. Utanför står kungen med hela sin familj och sina livvakter, och dom går ut till trädgården och vinkar dit oss. Vi tar inte ens på oss skorna för det var inte lönt, vi skulle ju avrättas. först sätter sig mamma på stolen, och jag får panik. det var ju hopplöst, de var för många för att jag skulle hinna döda allihop, men jag kollade runt efter vapen. sen började jag hälsa och vara jättesnäll mot alla barnen, för att kungen skulle tycka om mig och kanske skona oss iallafall, så jag börjar krama ungarna, som var små som bebisar, alldeles tomatröda och blanka. såg helt sjukt ut! plus att dom var förkylda, så jag snöt dom. Det hjälpte dock inte, och dom höjer en stor hammare ovanför mammas huvud. jag springer fram och håller om henne och förklarar hur mycket jag älskar henne, och hur mycket hon betyder för mig, allt man ville ha sagt. Hon log till, och sen vakna jag med ett ryck TACK GODE GUD


Har aldrig i mitt liv
mått så fruktansvärt dåligt som jag gjorde imorse. Jag var så otroligt lättad när jag insåg att jag hade drömt, men depressionskänslan var verkligen kvar. Grät som ett barn och låg med telefonen i handen, redo att ringa antingen mamma eller sebastian. Kl var 5.30, så jag struntade i det, men jag ville verkligen inte stänga ögonen efter det.

Känner som sagt INTE för att gå och lägga mig nu. Men godnatt, wish me luck. Låt mig drömma om något trevligt!


Back to square 1#

Tillbaks hemma i lägenheten i Halmstad igen! Vet inte om jag ska skratta eller gråta, hittils har jag bara bölat! Men det var förmodligen (Förhoppningsvis!) bara för att Sebastian åkte hem idag, och det suger alltid lika mycket.
Men vi har haft två supermysiga dagar här, men nu är det dags att komma tillbaka till verkligheten, tyvärr. Högskolan kallar, och jobbet kallar.

Det kom jag till underfund med idag. Jag lever i två olika verkligheter. Och bägge är lika verkliga.

Den ena är här i Halmstad. Jag bor i en jättemysig lägenhet mitt i smeten mellan centrum och högskolan. Jag lever som en student, jag äter som en student, jag pluggar som en student, och skriver tentor och jag är ute ibland med resten av studenterna. Och allt är otroligt kul! En helt ny värld som är spännande att utforska och uppleva, en ny stad och jag har flyttat hemifrån. Jag lär mig att leva och ta hand om mig själv. Äntligen ute i världen och börjat livet på riktigt!

Den andra är den jag ständigt saknar när jag är här i Halmstad. Nej, jag är vääääl medveten om att det endast är 2 timmar hem, men det är sällan man kan ta sig dit. Det kostar pengar, och framförallt TID. Och TID är något jag inte har, på grund av plugget. För studiernas skull, så stannar jag. Och dom kommer i första hand!
Men jag saknar det gamla livet!
Jag saknar Sebastian så mycket att jag går sönder varje kväll. Jag saknar att sitta hemma i soffan på norra skolgatan och säga "Jag gör det sen!". Jag saknar nästan lite att bråka med Erik nästan varje dag! (Just nu hade jag föredragit det!) Jag saknar tryggheten man känner i sitt hem, jag saknar att inte vara ensam, jag saknar ett riktigt hem som man kan komma tillbaka till.
Jag saknar ett bekant ansikte!

Det känns sannerligen som två olika världar, och båda är lika verkliga.
Men när slutar det kännas som två olika, och istället som EN? NÄR ska det flyta samman??


Nu ska jag börja vänja mig vid att vara ensam igen, efter 3 veckor hemma. Och det kommer suga lika jävla mycket som sist!

PALLA att något så naturligt ska va så jävla SVÅÅÅRT! Löjligt ju!


RSS 2.0