Skånetrafiken

Hur kan det ske två gånger på en vecka?

Idag gick jag till bussen svintidigt för att komma till högskolan. Sist jag skulle ta 510an så upptäckte jag att bussen inte går 10 över längre, utan 26 över. Så idag var jag där kvart öven.
Men då hade bussen gått. 6 minuter över.

Gubben på stationen förklarar att på morgonen och kvällen går bussarna 6 över, och mitt på dagen 26 över. Jaha, otur alltså. Det köper jag.

Men att bussen sen ska få bensinstopp i Munka-ljungby? Fyfan!

Så jag kommer ju lagom till skolan när grupparbetet tog slut för dagen. Svinbra.



Nu är jag iallafall hemma i hemmets lugna vrå, och ska läsa lite....

Musikal

Nu har ju faktiskt repandet (nästan) börjat!

Vi har träffats i tre dagar, och spexat och gjort en väldig massa spännande övningar. Vi har gjort charader och improvisationsövningar och massa mer. Det har varit kul att få utrymma att få testa på det här med att agera! Har funderat på det på sistone, nu när det verkar bli mer agerande än någonsin, undrar om jag klarar det? Att agera och visa specifika känslor och sammanhang och (som vi nu har fått lära oss) undertexter! Som sagt, mycket nytt!
Men vi får ju fantastisk hjälp med detta, och jag tror nog att det kommer bli roligare än nånsin med musikal!

Och SÅ kul det är att få träffa alla igen!

På lördag ska vi ge oss på själva musikalen, och på söndag med hela ensemblen. :)


Skånetrafiken

Nu joinar jag till slut "hata skånetrafiken" gruppen. Idag blev jag nekad biljett av en busschafför som hette Mario.

FÖRST blir jag lite sne när jag inser att 510an inte går tio över, utan 26 över nu. Men det är ju ingens fel, så ingen ide att bli sur. När bussen väl kommer så ber jag snällt om en biljett till Halmstad. Busschaffören suckar väldigt högt och lutar sig tillbaka och säger "Jag säljer inga biljetter till Halmstad."
Va konstigt, säger jag, jag köper ju alltid biljett hela vägen på den här bussen?
Då säger han att "Jag KAN sälja biljett till Halmstad, men jag har ingen skyldighet att göra det, jag säljer bara inom skåne."
Jaha, så du KAN, men du VILL bara inte? Undrar jag då, och svaret blev var jag KAN köpa en sån biljett.

Den jädra människan ville helt enkelt inte!! Han kunde, och det informerade han om, men det var tydligen för jobbigt för honom att varje gång behöva knappa in destinationen för hand.

Jag fick alltså tjata mig till en biljett, som jag sen fick också. I samma veva blir jag lurad på 30 kronor av den jäveln som inte kunde räkna, och jag var för arg för att själv göra det.

JÄKLA AMATÖR!

back in haytown

Hemma en hel underbar vecka med sebastian, det har varit så skönt!
Men redan imorgon åker jag tillbaka för att kolla musikal med skuvo! Skönheten och odjuret i kristianstad. Ska bli jättekul. :)

Det blir en hel del Klippan i vår... För er som inte bor i Klippan, så är det ju MUSIKAL på gång även där!

Audtions hölls i början av veckan, och det var sannerligen en upplevelse! Dansen till "Lovely Ladies", säger nog sig själv.. Glädjeflickornas dans! "Visa att ni VÅGAR!!" HA jo... Det var som sagt en upplevelse.

Men! Det gick bra, och fick rollen som Eponine, och det ska bli JÄTTEKUL och spännande! :)
Så nu är det repetition som står på schemat = Många hemresor. And I love it.

Bara nästa vecka blir det rep mån-ons. Det blir i princip bara Halmstad när det är föreläsningar som gäller, men det komme rnog att lösa sig. Grupparbeten ska dessutom skrivas!

Wish us luck


Peppad!

Idag har jag pluggat och gjort övningar i företagsekonomi, det gick BRA!
Sen har jag packat min väska, och städat undan lite.
IMORGON är det en heldag, med föreläsning, och sen är det äntligen dags för oss att dra på oss våra limegröna HUMoveraller och gå på overallsinvigning! WOHO!

Efter det ska jag snabba mig till tåget och hoppas att vädret och vinden låter mig komma hem till Sebastian!!!


Elins Sob story

Nej, jag fick inte tag i böckerna idag, men det gör inget just nu.

Sista saken jag fick höra efter föreläsningen innan jag skulle sticka hem, var att någon hade blivit underkänd på tentan. My thought: Jag.är.körd.punkt.slut.
SÅ jag cyklade i idiotfart hem, starta datorn och slängde av jackan och ringde mamma och fällde nån tår av rädsla, ORKA secondguess yourself, vill bara bli av med skiten ju. Men det finns inte en chans, jag är redan körd.

"Elin, jag har gett dig betyget Väl godkänd på hemtentan på Kulturpolitikens område och därmed på kursen. Hemtentan är mycket bra och den visar att du har tillgodogjort dig kursen väl. Den är ambitiös, innehållsrik och reflekterande. Trots min kritik är dock hemtentan värd sitt betyg."

Det tog "betyget väl godkänd" och sen fanns det inget stopp på lättnaden och tårarna. Jag stortjöt och mamma asgarvade åt mig. Ett sånt där härligt störtböl som man bara kollar på och dör av skratt.

Mitt första VG på högskolan. Av alla kurser. Kulturpolitik.

Var ska jag göra av mig själv just nu? Ingen aning. Att vakna imorgon kommer vara en underbar känsla.

Hell hath no fury...

Om saker och ting inte börjar gå som jag vill idag så kommer jag flippa ut totalt!

Det vill säga, idag ska jag hitta kurslitteratur på ett bibliotek, som jag dessutom kan få BEHÅLLA tills tentan är klar! Dessutom ska vi FANIMIG få tillbaka den jävla tentan idag!! Dessutom ska jag vara allmänt glad, och sluta trycka på fel tangent på datorn, och inte dö en enda gång om jag bestämmer mig för att spela tvspel. Och om vi får information om mer kurslitteratur i den nya kursen idag så komme jag skrika rakt ut.

Så, wish me lkuck.

Och jag tänker inte rätta till det stavfelet

Home is where the heart is

Planen var: Föreläsning på fredag, och sen direkt till tåget för att jobba i Klippan och framförallt, träffa Sebastian!

Planen efter att jag kom på att vi har inte föreläsning på fredag: Lycka! Åka hem efter föreläsningen på onsdag, mysa med Sebastian i två hela dagar, och sen jobba.

Planen efter att jag kom på att vi har overallsinvigning på onsdag kväll: Gå på overallsinvigningen, och SEN ta tåget och mysa med Sebastian i två hela dagar, och sen jobba.


Så. Alltså, hem redan på onsdag, för jag saknar min alldeles egna Sebastian!


1-0 till Elin

Satt för skojs skull och räknade ut vad jag har spenderat på middag i helgen, totalt..

Kom fram till ungefär 70 kr...
Salladen, 30 kr för två påsar. Fetaosten extrapris, 15 kr. Kiwi, 5 st, 5 kronor. Kycklingfile ungefär 15-20 kronor (vild gissning! låg i frysen!) Sen vet jag faktiskt inte vad dressingen kostade, men det kan inte ha varit många kronor. Och detta har räckt till hela helgen!

Verkligen studentmat.. och lyxig sådan!

Högskola #8

Idag har jag kommit i underfund med något intressant..

Att vänta på resultat, är waaay worse än att skriva tentan.
Kanske logiskt, när man är en normal människa, så det var inte logiskt för mig förrens nu, när jag har lugnat mig lite i det här med att skriva tenta..
Kul, nu när jag äntligen har vant mig vid hemtentor så slänger dom en salstenta i knäet på oss. Tack.

Idag är sista dagen han har på sig att maila resultatet, så idag har jag varit sjukt nervös, och lär fortsätta vara det hela kvällen.

Bara för att jävlas så kommer den säkert inte komma förrens på måndag. Which SUCKS.

Ansiktslyft!

Ni vet den där jobbiga grejen som brukar be om ett lösen till min blogg? Som bara går att trycka bort om man trycker tre gånger som var helt konstigt?

Yes, den tröttnade en viss Matilda på, och det slutade i ett helt ansiktslyft på min blogg!
Myyycket finare blev det, och det verkar även som att matilda worked sum magic med, för helt plötsligt så hade jag sky-high med besökare!

Matilda får nog komma tillbaka oftare...


No more darn lösen! Thankyuu!



Kattungar.

Kolla den här kattungen och säg att du INTE blir en gladare människa.

Tänk att ha ett gäng i knäet just nu. Fuzzyfuzzy!


Matlatheten

Matlatheten börjar lägga sig så smått..
När jag flyttade hit så hade jag många planer på att göra en massa spännande storkok, frysa ner en massa och vara kreativ i köket.
Aaah, det gick ju som det gick, fram tills häromdan så hade jag inte frusit ner en enda måltid, och använt min mikrovågsugn en enda gång, och det var första kvällen när jag åt färdigmiddag och inte hade tid.

MEN!

Nu har nog kreativiteten vaknat till liv, får se om den gillar mig eller inte. På fredag ska jag äntligen använda min stora salladsskål som har samlat damm på översta hyllan! Jag har köpt provensalsk sallad, färdigskuren till den late, fetaost, bulgur, kiwi och lite smått o gott och ska steka till kyckling till det. Ska bli jättespännande! Och dessutom lär det bli massor över till nästa dag, och nästa igen. Nice!

Ska bli spännande, can't wait!





RSS 2.0