Mondays

Pust stånk och stön

Jag hatar måndagar precis lika mycket som alla andra.
Känner mig hysteriskt mycket nere och hänga-läpp idag.
Förstår mer och mer hur stora problem jag har, speciellt med kroppsspråket! jag är fysiskt okapabel att verka glad när jag e ledsen, att verka glad när jag är arg. kan inte dölja NÅGOT. vilket blir ett problem och uppfattas ofta som stötande. helt jäkla omöjligt läge asså.
dessutom känner jag mig som en stalker ibland.


Men tja, förutom det så kan jag väl faktiskt inte säga annat än att jag mår bra och har det bra. Ångest och oro inför att läsa vidare har släppt nästan helt efter en jobbig kväll och ett långt samtal med mamma. ett av många, men detta hjälpte faktiskt!

nu ska jag nog sova, jag orkar inte mer ikväll... har fått NOG för idag.

He wishes for the cloths of heaven

FOUND IT.....


He Wishes for the Cloths of Heaven

     

    HAD I the heavens' embroidered cloths,
    Enwrought with the golden and silver light,
    The blue and the dim and the dark cloths
    Of night and light and half-light,
    I would spread the cloths under your feet
    But I, being poor, have only my dreams;
    I have spread my dreams beneath your feet;
    Tread softly because you tread on my dreams...

     

    William Butler Yeats

Mondays...

Veckorna börjar bli normala. Jag har börjat glömma infinna mig på platser, allt verkar ju vara galet normalt numera. MISSADE konfirmadträffen idag! Jag slutade kl 15 idag, och skulle egentligen gå direkt till kyrkan då, men tänkte inte hela vägen och gick hem snabbt med min kurrande mage och gjorde mat istället. Mmm, får se hur det blir, det här med konfirmander på måndagar...
Men men! Idag har jag bytat lite ämnen... Jag struntar i att läsa samhälle igen, och hoppar på Svenska C istället!
Nu står alltså dessa ämnen på schemat!

Matte B
Psykologi
Etik & Livsfrågor
Rättskunskap
Svenska C
Engelska C

Kommer nog bli jättebra! Ska allt nå upp till MVG i både svenska och engelska, hoppas p åatt trilla upp p åtminstone ett VG i Matten. Resten är lite tveksamt, måste lära känna ämnena först!


Äntligen har saker fallit tillbaka till det normala, som sagt. Sebastian är hemma sen en vecka tillbaks, så där har jag praktiskt tagit bott den senaste veckan. Dags för lite hemmakvällar/nätter känner jag...
Har varit en mysig vecka iallafall...
Nu ska jag kolla vidare på Blood Work, FBI thriller med clint eastwood, helt ok att ligga o halvglo på.
Så godnatt, seeyaa...

Hemma igen!

Hoppade på tåget tillbaks till skåne imorse! Satt i den ljuvliga tysta andelningen och läste Den förlorade symbolen. Galet, Cliffhanger böckernas bok! 
Väl framme i ängelholm, så åkte jag vidare till mormor och morfar och fikade lite, och lekte i snön en kort stund med kusinerna.
Sen var jag även en stund hos sandra, rakt över gatan och catchade upp lite nu efter jul och nyår.

Sen har jag även kollat på Frida, som gick på tv nu ikväll.
Den handlar om mexikanska konstnären Frida Kahlo, grymt bra film tycker jag. spännande att få en historia bakom hennes verk genom livet.
Denna har jag kollat på med fotbad, spikmatta och mys med mig själv.

Nu ska jag lägga mig till sängs, läsa lite kanske.
Imorgon är det ÄNTLIGEN dags för start på komvux. Bara ett info möte, men lektionerna börjar redan på fredag!
Imorrn kväll ska jag även hem till sebastian och ha lite filmkväll med Ahnna! Vi ska kolla dirty dancing, ska bli jättekul..!

Gonatt sålänge!


Avatar 3D

är sååå dagens rubrik...

Halv 11 imorse körde vi iväg till bergakungen för att kolla på denna omtalade film! Med vars ett par 3Dbrills på näsrotlarna så luta vi oss tillbaka i den absolut största biosalongen jag nånsin suttit i. 417 platser allt som allt tror jag. Det var LÖJLIGT stort. Bioduken var så stor att man inte kunde få en helhetsbild, utan fick kolla åt 15 olika håll innan man sett hela bilden.

Bioduken var 18x8 meter. GALET!

Sen åt vi lite mat på Eva's Palley. Käkade en jättegod panini! Sen åkte vi till Allum där jag hittade världens mysigaste Poncho. Är inte mycket för ponchos, men denna va himmelsk.

Nu har jag packat mina saker, och trots all shopping så kommer jag hem med MINDRE packning! Hur det är möjligt förstår jag inte, men det gör ju inte något!
Imorgon åker jag nästan tidigt, vi får nog vara iväg härifrån runt kvart i 11. Ska bli skönt att komma hem!
Och det är helt sanslöst va mycket jag saknar herr thailand nu!! LÅNGA 2 VECKOR, DETTA!! KOM HEM!

hejdå...

Shoppingtur i Alingsås

Jag shoppar inte ofta, men ibland så får man ge med sig och faktiskt gå en runda!

Och en del saker fann jag! Ett sött linne på Gina Tricot, svart med rosor på. Och även en randig klänning, svart/vit.
Och dagens, en röd jättefin jacka från cassel's! 50% off, ett riktigt kap tycker jag allt!

Vi var även inne en tur på Mangiano och åt med ida som sällskap.
Trevlig dag, tycker jag allt. Nu ska vi äta middag, Kyckling i currysås, eller något liknande. Sen har vi ostbågar...

Kanske blir en film med, vi har lite och välja på. Igår kollade vi Ink, riktigt bra film!
Den handlar om hur, när vi sover, två "sidor" ger oss drömmar. Goda och onda! aka, bra drömmar och mardrömmar.En liten flicka blir en natt kidnappad i sin dröm av en elak person som kallas för Ink. Filmen handlar om hur man räddar flickan och diverse grejer runtomkring, som resulterar i ett otroligt slut! Riktigt känslosamt (tyckte jag). 

Det var verkligen en film i min smak! Måttligt fantasifull, men fortfarande lite creepy och gullig samtidigt!
Tydligen är det en lågbudgetfilm, vilket gör det riktigt fräckt! Häftiga effekter trots låg budget. Definitivt värd att kolla på.

Nu ska jag mysa vidare i soffan, imorgon ska vi upp tidigt och åka till Göteborg och kolla Avatar i 3D!
På onsdag kommer jag hem, på torsdag börjar komvux! Ska bli så skööönt!!
Dessutom ska jag och ahnna kolla på dirty dancing nån gång i helgen, förhoppningsvis fredag, och på lördag ska jag hem till emma och ta det lugnt och kolla igenom hennes nya skräckbox!

Ska bli en trevlig vecka, mycket att se fram emot. Dessutom kommer sebastian äntligen hem på söndag, hoppas att vi hinner ses!!

Bröllopsrapport!

Dagarna går långsamt!

Bröllopet gick strålande. Jag tappade inte borta ringen, gifta blev dom.
Mysigaste vigseln, alla stod upp och trängdes..! "Intimt" är noc ett bra ord att beskriva det hela med! Tror alla håller med utan tvivel om att det va väldigt mysigt hela kvällen!
Det tog oss ungefär 30 sekunder från det att brudparet tågade in tills alla tjöt och letade febrilt efter näsdukar, för det va inte så många som tänkte på just det..
Lotta och Ulrik, det makalösa syskonparet, sjöng så väldigt vackert och rörde oss alla (även sig själva) till tårar!

Förätten bestod av lite mingel-tilltugg, fläsk-på-pinne och frukt (som fick bli nattamaten senare. Verkade va en höjdare eftersom i vissa fall försvann maten med upp även till rummen efter festen)
Middagen tillagades av en riktig höjdarkock! Grillbuffé stod på schemat, tillsammans med potatisgratäng och bröd. (grymt gott bröd, vill jag tillägga..)

Dags för lite tal! Emelies pappa Ove sa ett par ord, och självklart bridgemastern Hans Axelsson, Farfar, höll traditionsenligt ett tal. Även Emelies morfar Åke, polislegend i göteborg tackade väldigt fint efter maten, och emelies kära syster Linda som inte kunde hålla sig från tårar när hon skulle tala!

Dessutom skulle ju JAG prata... Jag tror jag va den enda som inte hade förberett någonting!
Men jag tog modigt tag i micken och sa ett par ord. Jag berättade om första gången jag märkte en liten gnista mellan paret, och hur pappa fnissade hysteriskt var gång Emelie ringde. Jag lyckades locka fram en hel del skratt! Mot slutet lyckades jag få hela rummet att gråta.
Jag sa mycket enkelt att "Nej, nu kan jag minsann inte hålla mig från att gråta." Och förklarade att jag var en väldigt stolt dotter, och att det kan inte bli bättre med emelie i vår familj.
När jag väl kom tillbaka till bordet så satt varenda en och torka tårarna! *SUCCESS* haha!
Fick en väldigt massa fina kommentarer under hela kvällen! Jättekul, jag är så lättade över att det blev bra!

Sen hade man kokat ihop lite skoj med videor från svensexan, bilder ifrån emelies liv, lite mer talande från gamla vänner!

Till Dessert blev det pannacotta med jordgubbar. Tyvärr så var jag jätteförkyld och kunde inte smaka annat än sockret..
men sen satte musiken igång! Lotta, Ulrik, Mats, Benny och Göran spelade en himla massa bra musik, det blev bröllopsvals, och dans i allmänhet. Kaffet serverades... Och spriten serverades.
Nu blev det livat! Pappa hoppar upp på scenen och SJUNGER! Och han sjunger ju BRA! Vi alla förvånade filmade och fotade och applåderade! Min lilla filmsnutt lägger jag upp när jag har kommit hem igen.
Emelie, som tydligt klargjort innan bröllopet, "jag uppträder INTE på mitt eget bröllop" hoppar även hon upp på scen och får tag i en mick och det blir en riktig show!
Men tyvärr så blev jag sjukare och sjukare. Iallafall min hals! Jag pratade på som bara den, och tillslut tappa jag nästan rösten helt, vilket jag förbaskar till tusen, för kl halv två orkade jag inte stanna kvar, för man kan inte undgå att vara social vid ett sådant tillfälle, så jag och farmor gick upp på rummet.
Farmor hostade hela natten, och andades högre än jag nånsin hört, och jag låg vaken tills runt kl 6 på morgonen. Då hade dom sista festprissorna kommit tillbaka, och jag lyckades på något sätt somna och sova i tre timmar.
Då vakna jag och ville ha frukost, och fick äta en otroligt god frukost på detta lilla hotell i Tollered!
En sak är förresten säker, nån gång ska jag tillbaka!

Nu har vi alla här hemma vilat ut i två dygn och är fit for fight igen. Nu ska vi ta det lugnt!
Om en vecka åker Herr och Fru Axelsson till Egypten, till ett 5stjärnigt hotell och latar sig i en vecka! Då är jag tillbaka i skåne och börjar komvux. Sen är det bara tre dar till jag kan sluta vänta på det andra lata paret i thailand ska komma hem!



RSS 2.0