Post-tenta

Hemma igen

Tentan skrevs i flygande fart! Det gick (TROR jag, självklart!) väldigt väldigt bra! Hoppet för ett vackert vg finns där... Jag hade lyckats plugga på allt som förekom i frågorna, så det fanns där, men några frågor var... minst sagt krångliga, tyckte jag! MEN, det kommer iallafall räcka till ett godkänt, det är jag övertygad om. (Så övertygad man KAN vara innan man fått besked, iallafall....)

SÅ, efter tentan flög jag iväg med tåget uppåt landet utan dröjsmål, och landade i Vara, hos Sebastian! :) DÄR har jag åtnjutit sovmorgon efter sovmorgon, och underbara sådana. I en liten, men väldigt varm och mysig, 90-säng!
Först fredag morgon kände jag tentanervositeten och äckel-känslorna slutligen rinna av mig! Först fredag kunde jag alltså verkligen slappna av.

DET HAR VARIT SÅ SKÖNT att få ta det lugnt i hela 5 dagar, och jättekul att få se Vara och folkhögskolan Sebastian pluggar på! :) Och bäst av allt är att jag har fått vara hos Sebastian. Fem långa, lugna dagar, kvällar och nätter, besök hos farmor, farfar, pappa och emelie, och dessutom fått träffa Ludvig. Men bäst av allt, har varit Sebastian.

Batterierna laddade, då kör vi nästa kurs. Filmens uttrycksmedel, HEAR ME ROOOAAR!!!

Pre-tenta

Tänkte vara lite rolig såhär kvällen innan the dreaded salstenta!
Nästa inlägg blir alltså post-tenta och en rätt rolig kontrast.

Igår var jag väldigt självsäker! Jag var övertygad om att jag kommer dansa igenom tentan som på rosor. Jag har pluggat på duktigt!

Men.. kvällen innan alltså. Jag hatar salstentor. Verkligen. Detta är min andra, självklart är man scared shitless. Tycker jag. Jag är FRUKTANSVÄRT nervös.
Tyckte det kunde vara en hyfsat bra ide att fullständigt skita i att plugga idag. Det jag inte fattar nu det skiter jag. Lyckligtvis så kan jag allt. Och hoppas verkligen att jag inte glömmer det imorgon... (Ja, självklart är jag jättemycketmer nervös för att jag inte har pluggat idag, baraföratt) Så jag stack faktiskt ner till stan och shoppade lite, för det gör jag aldrig! Så nu sitter jag här med min nya jacka och har jätteont i magen och nerositetsfjärilar och whatnot.

SÅ, nu har jag skrivit det. Imorgon ska jag skratta åt det, för då kommer det säkert ha gått skitbra!
Kan alla hålla på tummen....

Plugg

”Statlig kontroll tog olika former. Enligt det kommunistiska systemet, som införs genom den ryska revolutionen, nationaliserades filmindustrin i de olika regionerna som utgjorde Sovjetunionen. Det centraliserad kontrollen ökade under 1930-talet. däremot den nazistiska regimen som kom till poser i Tyskland 1933 stödde kapitalismen, så det inte ta det privatägda filmindustrin. Istället nationaliserade nazisterna branschen genom tyst att köpa bolag (man köpte delar av Ufa, Tobis och Bavaria). i det fascistiska Italien, var situationen helt annorlunda. Där stödde regeringen branschen och censurerade filmer. Regeringen nationaliserade inte filmproduktion”

VAD I hände när detta skrevs??? Jag fråntar mig allt ansvar för detta, och fortsätter rensa mina anteckningar.


RSS 2.0