Fiasko!

Nu är det äntligen ett faktum- Den del av svenska folket som röstar fram stackars Anna Bergendal till Oslo har verkligen ingen som helst förståelse för vilken musik som funkar i dagen ESC.
Låtarna som har lyckats inom ESC, hur låter dom? Lordii, Alexander Rybak, Wild dances för ett par år sen. Musik ändras, och man kan inte skicka in nån ballad, ballader funkar inte.

Som många redan sagt, Salem al Fakir, han hade valsat sig igenom delfinalen och klarat sig MYCKET bra i finalen! Det tror jag även Erik Saade hade gjort, och jag tror även att crucified barbaras hade klarat sig igenom bara för att dom sticker UT! Exakt hur mycket sticker Bergendal ut?
Hon är självklart hemskt duktig, men det är verkligen inte ett vinnande bidrag, och jag förstår inte den svenska hysterin över henne. Det kunde väl vilken vettig människa som helst räkna ut att hon inte skulle klara sig.
Just nu skyller jag på förra årets fiaskobidrag som satte oss i denna situationen, och svenska folket. Och media som lyckats få alla att tro att det var ett bra bidrag.

Vi snackar alltså 20 års ingrodd tradition för min del. Jag minns en sommarkväll hemma hos familjen ekelund när jag va liten, de vuxna satt ute och lyssnade allt på radio, medans vi sprang mellan fönstren och tvn och kollade allt där. DEN känslan, en underbar sommarkväll, kommer jag alltid förknippa med att kolla finalen och heja på sverige. Det finns liksom inte i mig att sverige inte ens DELTAR? Jag är hemskt besviken!

Nu ska jag kolla harry potter istället. ROVHAL

100 års fest!

Idag har vi firat 100 år, mamma 45, Pia 35 och jag 20!
Vi hade öppet hus hos Pia, och hade hela släkten på plats.
Hela Johans familj var där, Morfars syster och hennes man, Mormor och Morfar, Moster och hennes familj, andra moster och hennes familj och Jag, mamma, roger och erik!
FULLT HUS med andra ord!
Och jag fick mina sista 20års presenter i form av nästa allt jag behöver till lägenheten förutom möbler!

Av Moster Pia med familj fick jag en diskborste, 3 kastruller och en teflonpanna, en tårtspade och ett gosedjur i form av en krokodil i hängslebyxor med en blå ryggsäck somskulle hänga ovanför min säng som skulle påminna mig om henne! AND BY GOD IT WILL!

Av Moster Lisbeth med familj fick jag ett set med fyra helvita tallrikar, djupa tallrikar, kaffekoppar och assietter! PERFEKT, allt jag behöver! Plus att Moster ska kolla med sin svärfar angående 140sängen i hans källare...;)

Av mormor och morfar fick jag en mega kastrull till spaghetti och soppkok, fyra stycken "taco"tallrikar (alltså tallrikar med små fack för plockmat) och 2 kg RIS..... Plus ett presentkort på 300 kr varsomhelst. typ hyra.

Jättebra! Kommer ju lätt att användas eller?

Imorgon hoppas jag på fint väder, får då blir det nog lite brännboll, mina vänner vs sebastians vänner!
Ska bli kul och spännande!  Håll tummarna för fint väder :)

Tillbaks

Efter lite mer än en vecka har jag samlat ihop alla bitarna av min hjärna och fått ordning på migsjälv. Slängt sig ut i verkliga livet och fann en hög av skolarbete. 6 prov, ett prov på g, två så kallade projektarbeten, och en novell. Hoppas jag fick med allt. Jag börjar med att avverka 3 prov på en dag i tisdags, gjorde ett prov igår. Satte mig ner med novellen och började skriva, och imorgon ska det engelska projektarbetet vara klart, och ett tal ska hållas om det på 5 minuter. Jag har valt ämne.
Ämnet blev "ordbajseri om 1400-tals fransk seriemördare".
Det ska jag försöka få gjort idag, wish me luck.

Sen så har jag dessutom blivit en ny människa känns det som! Jag gick till frisören med hopp om att gå därifrån blond. Det blev en mega klippning, lugg, och nån ljusbrun-blond-röd historia, men jag är väldigt nöjd, så tack till Mats på Hårfager i Ängelholm, och mamma som fixa håret med mig!

Lägenheten är min om knappt två veckor, och vi ska åka upp med morfar och kolla in läget, lägga upp en plan om hur man ska möblera en lägenhet på 28 kvadrat och lite sånt. Ska bli spännande! Har fått se lite bilder, och stället är JÄTTEFINT! Kan nog inte bli mycket bättre första lägenhet! Just nu känns det som att jag faktiskt stannar i den de närmsta tre åren, sen flyttar jag tillbaka hem. Eventuellt! Efter musikalen och alla sköna kommentarer jag har fått så har jag faktiskt blivit VÄLDIGT sugen på musikallinjer, så om intresset finns kvar om tre år så jäklar!

Det är superfint väder ute! När jag vaknade va temperaturen redan 20 grader, och solen skiner! Jag har fått en massa fina nya kläder av Cornelia, och sitter här i ett par avklippta jeans som sitter som en smäck, och en fin skjorta, och lila strumpbyxor. Och här är mina nya skor! Bästa inköpet iår! Skor av dess like har jag drömt om sedan 7e klass.
Ikväll är det äntligen dags för skuvo som jag har saknat nu i en hel månad, och jag hoppas på lite uteaktiviteter. :)

Klassiskt

En HEL kväll. Ledig.

Kom hem runt 4 tror jag. Har ingen koll alls, bara koll på att ta det lugnt.
Sitter här och lyssnar på regnet och klassiskt med ett glas vin. Helt ok.
Lyssnar på Elgars cello suite in e-minor med Jacqueline du Pre, fortfarande något av det bästa jag hört.

Nu har föreställningarna börjat, och med stor succe redan. Musikalen har fått lysande recension!
Imorgon kommer pappa och emelie och kollar, ska bli JÄTTEKUL och gud nåde om jag inte sätter allt till punkt o pricka imorgon, sen får det gå hur det vill!!

Detta fick jag nyss höra:
"SÅ JÄVLA GRYMT BRA JAG SKA LÄTT GÅ EN GÅNG TILL"

Blir man pepp ELLER?
Imorgon blir det sovmorgon. LOVIN IT.

Cello Suite no.1 in g-major, Johann sebastian Bach.


RSS 2.0