Överbevisad!

Ideén om att en o-tjejig flickvän var fruktansvärt förutfattad haha!

Alla år av o-tjejighet (Är hon homosexuell???) är nu UTSUDDADE för all framtid, är jag rädd!

Jag har gått och blitt tjejig. Och tydligen vill tjejer ha uppmärksamhet och bio. Och sånt. Typ blommor.

SÅ alla ni tjejer där ute som fortfarande hoppas att ni kommer bli eller är enkla flickvänner. Jag håller tummarna för er. It'll come, It'll come, It'll come, It'll come, It'll come, It'll come, It'll come, It'll come.... Haha!




Adderar en ny roll i livet: Elin, Flickvännen

Dunn Deal.

Nu är pluggandet avslutat, och jag ska inte röra böcker eller papper ever again. (Förutsatt att jag klarar skiten.)
Känns ändå rätt lugnt, har hållt mig i skinnet idag, no crazy acts! (Bortsett från att jag envisades idag igen med att sitta o göra allt i soffan= allt gled ner på golvet= Frustration)

Gäller bara att jag inte glömmer bort alla formler!
Men med mina nya matteskills så räkna jag ut att jag kan 82% av uppgifterna= Förhoppningsvis alltså klara tentan. Om inte tanten nu har tagit med dom 18% jag INTE kunde.... Vore ju skitkul. Förmodligen gör hon det med. FASTÄN hon sa att det skulle vara grundläggande. Vadfanärgrundläggande med EVA-värde? PSU.

Ett par grejer jag ska kolla över igen, bara... Men bara litelite.

Nu ska jag kolla vidare på Edward Scissorhands!!! Fritid, I love it!

Plugg!

Som sagt, vad i helsike är det för pluggskillz jag har dragit ur min bakdel? (Pluggskills för att vara mig då!)
(Fast then again, hur var det nu, är det högskolan jag överskattar, eller min egen förmåga jag underskattar?)

Mitt pluggschema/motivationsschema ATM!

Marknadsföringsboken Utläst
Företagsekonomiboken Utläst
Läsa organisationsboken (ett par kapitel kvar! Snart i mål!)

FE uppgifter!
Kap 10, uppgift 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Kap 11, uppgift 1, 4, 6, 11, 14, 15, 16, 19, 25, 26, 29
Kap 12, uppgift 1, 2
Kap 17
FÖR DEN VAR FRIVILLIG HAH Inte en chans att jag gör det frivilligt!
Kap 18, uppgift 1, 2, 3, 5, 7, 8, 12, 13
Kap 19, uppgift 1, 2, 3, 4, 5, 9, 10, 12, 18, 19, 20, 29, 45
Kap 20, uppgift 1, 2, 3, 4

ÖVERSTRUKET: Kommer jag inte ens KOLLA PÅ igen, för dom är klockrena thank god!
Idag ska jag fortsätta bocka av uppgifter, plugga dom jag absolut inte fattar. Jag har bestämt mig för att inte ens bry mig om vad EVA-värde är, för jag har inte läst om det än.  Imorgon Är det ju redovisning i skolan, ska se o jag hinner stanna kvar om någon ska plugga, eller oxå går jag hem och läser, och sen ska jag hem! MEDANDRAORD, läsa organisation på tåget hem.

På torsdag blir det ännu mer tokplugg!



Och lugnet från igår finns fortfarande där. (Bortsett från otroliga frustrationer, muskelvärk och spänningar)
Men dom klarar jag av i 3 dar till.

FÖRRESTEN

Så är det grymt spännande att lära sig teater!


Speciellt att lära sig "jag är skjuten, döende, ledsen, lycklig att få dö i min älskades-armar-som-inte-älskar-mig-tillbaks, och har jättejätteont"-sjunga.



Och jag ångrar att jag inte pluggade mer den 9/3

KBT

Slut på allt upp-och-nerande!

Idag var jag hos sjukgymnasten, och det resulterade i en början på KBT- Kognitiv beteende terapi. Och nu låter jag mycket knäppare än vanligt, men det är faktiskt så enkelt att jag är bara stressad, och det är orsaken till varför min rygg och axlar är stela som bara den. Ond cirkel: Stress-spänningar-stress för oförmågan att slappna av-stress!
Fick göra ett stresstest som var väldigt intressant, jag fick "betygsätta" vanor, som tillexempel bita på naglarna, rastlöshet osv. Kände speciellt för "bita ihop käkarna", rastlöshet, känns sig tidspressad (Som exempelvis att jag cyklar i akutfart mina 5 minuter till skolan en halvtimme innan föreläsningen börjar?), ont i ryggen, PRATA SNABBT, bli stressad när folk inte förstår saker. OCHSÅVIDARE.

Jag är alltså inte onormal, jag är bara stressad. Och detta ska jag vänja mig av vid. Om det resulterar i att jag pratar långsammare utan att bli stressad så PRAISE GOD!

Dessutom
fick jag svar och anledningar till en massa ovanligheter, skönt att få svar på frågor!

Seriousness


Hugo Weavings ögonbryn: INTE o leka med.



Hemma

Idag har jag träffat en trevlig busschafför på 510an. Då blir man glad!


Förövrigt är jag tillbaks i Halmstad för veckan, åker tillbaks för repetition i helgen.
Har haft en produktiv dag, tagit mig hem, pluggat varenda ledig minut, trånat lite noter, kladdat i kalendern (Där blev det en rolig felstavning, vi sparar den. *Tränat) Nöjd med dagen iallafall!

Dessutom har jag pratat med pappa idag, och bestämt att han och emelie eventuellt kommer hit vid lunch den 5e maj för att fira min födelsedag lite smått! Sen åker vi gemensamt ner till Klippan så ska dom kolla på en föreställning! Äntligen kommer nån och kollar min (nästan) färdiginredda lägenhet! (Nej, har fortfarande hyllor som behöver mer än tejp för att sitta där dom ska.)

Dessutom var jag hos sjukgymnasten igår! Det visade sig att disken som sitter i käken (???) för att minska friktionen har typ stelnat lite på grund av spänningar. Skönt att få veta orsaken!
Detta vi nu försöka lösa genom.... någon slags form av stresshantering. Och något som tar hand om det värsta NU, så käken inte kärvar när jag behöver sjunga!
Så, tillbaks till kupolen på måndag!

NEJ

Hann nästan avsluta ett långt inlägg om min reseoro. Att jag besitter en onödig förmåga att oroa mig om triviala saker varje gång jag ska resa nånstans. Som att jag skulle sätta mig på fel tåg (hänt) och nästan åka iväg nånstans, missa buss eller tåg, fastna nånstans, överhuvudtaget saker som sabbar orginalplanen.

Men så tryckte jag fel så det försvann.
Kortfattat: Jag är trött på kommunaltrafik som inte håller tidtabeller, ställer in bussar när dom känner för det och ändrar tidtabeller lite då och då.

Och nu är jag ÄNTLIGEN hemma igen, vrålhungrig, pluggtvungen men inte pluggsugen. 


Så nu ska jag äta mat, plugga, sura och vara glad över att det har varit kul på musikalrepet idag!

Och för att jag hade en sån klängapa brevid mig i sängen imorse, som inte kunde sluta kramas.


Knakeliknak!

Då ska detta nu även bli en blogg för er med knakande käkar!
Det verkar vara fler än jag trodde som har knakande käkar, skönt o höra att det är vanligt, jag som är så stissig.

Och nu är jag lite mindre orolig, och men också mer orolig, så allt är precis som vanligt.
Inatt vaknade jag två gånger (mer än nånsin) av att min käke typ "fastnade" i ena sidan så jag fick trycka o lirka tillbaka den i något slags "normalt läge". Så idag ringde till slut till vårdcentralen för att kolla om det är som jag tror, jag sover för mycket på ena sidan. Och ja, det verkar ju va det!

Vanliga spänningar alltså, och sånna har jag många av. Hon sa att det kunde även bero på spänningar i nacken so når käken. VA BRA för dom har jag också Verkar som att varenda anledning till knaket, har jag. HAH: kul (Jag kanske LER förmycket?)

nu har jag bokat tid hos sjukgymnasten för att se hur vi kan lösa detta. Vårdcentralen rekommenderade akupunktur. Och det vill jag VERKLIGEN inte,, noneedlesforme tack.
Men det ska tydligen vara bra för spänningar, så om sjukgymnasten rekommenderar det, så får det väl bli så. Men jag kommer spänna mig. Förmodligen.

Sen kunde man ju även skaffa bettskena som man har när man sover. Sådan far, sådan dotter! Men det låter ju som ett bra alternativ, om det är under sömnen som jag spänner mig!
Vi får se! Hoppas det blir lite bättre innan det dags för musikalpremiär, hade ju inte skadat UTAN en käke som vill låsa sig när man spänner sig, eller?

Som jag ser det så kan jag gärna vara utan att sen stå där och sjunga om min sorgliga ensamhet på paris gator, och att käken plötsligt väljer att fastna så jag inte kan sjunga. Panik. SPÄNNA.

Så får jag chans till akupunktur, så e det bara att tuta o köra.

Onsdag

7 timmar grupparbete uppföljt av... fortsättning på arbetet, paus med Ice Age, och nu ska jag diska mitt berg.


Jag ger migsjälv en interimskuld på ett VG.
Jag får ett VG EFTER disken. Eller? Behöver jag plugga mer?


Nu ska jag diska iallafall. Inget mer plugg idag. Inte minsta lilla.

Samma visa idag igen?

Begreppet "en vanlig dag" bör avskaffas, det har jag upptäckt idag.

Det finns inte en dag som är lik en annan. Du kanske går igenom samma rutiner dag ut och dag in, men dagarna är alltid unika.

Eller?


Det är dom iallafall för mig. Idag har jag haft en "vanlig dag" i halmstad. En "Elin är ledig i halmstad" -dag. Jag har ätit frukost, pillat lite med datorn, pluggat mest. Kollat på Project Runway, som alltid.
Men dagen har varit långt ifrån "vanlig"!

För det först så skiner solen aldeles äggult, perfekt vårsol. Solen går ner rakt utanför mitt fönster, så det underbara eftermiddagssolskenet faller underbart på gräsmattan utanför fönstret.
Dessutom så har jag haft massor av drömmar inatt, och känslorna därifrån har liksom hängt kvar hela dagen. Ilska, lättnad, skräck, kärlek, tillgivenhet, lycka. En salig blandning, minst sagt, som tillsammans blev en intressant sinnestämning. Denna stämning har gjort min dag unik!
Och mina fina tulpaner som blommar så fint i mitt fönster! Saknas bara en fläck krokusar utanför mitt fönster. Får man plantera utanför, tro?

Isåfall
så hade jag velat ha krokusar och snödroppar. Och tussilago.



Och tulpaner såklart!

Goodmorning starshine

Gliddy gloop gloopy Nibby nobby nooby La la la lo lo Sabba sibby sabba Nooby abba dabba Le le lo lo dooby ooby walla dooby abba dabba God morgon alla...

Alltid lika skönt att gå upp 3 timmar innan man ska någonstans. Det innebär att ligga i lugn och ro på soffan och kolla tv och fortsätta sova om man vill. Men nu är det dags för kaffe.

Groda

Sebastian till kusin efter en diskussion om tjejer: "Ja, där ser du vad det är för tjejer som faller för mig!"
Elin innan hon tänker sig för: "HAHA ja, idioter!!"

Jag lovar att det inte tog lång tid klockan ringde


Och nej, det är inte lika kul när jag skriver det. Men ändå- lite humor i vardagen. Min iallafall.


Mörbultad

Såhär i början tänker man ju inte på att även musikalträning kräver stretching efteråt... Yes.
Men vilken rolig helg det har varit! Vi FLYGER fram känns det som. (jämfört med tidigare år..?)

För er som inte va med: Nu vet vi alla hur det är att vara hora. Iallafall börjar vi. (det känns i benen)

HAH
Godnatt, nu ska jag sova. Det verkligen tråkigt att inte har sovmorgon imorgon...


Enough...

Nu är dumhetsmåttet rågat!

Inte nog med att det enda som går på tvn är "101 sätt att åka ur en gameshow", eller "Big Brother" eller "Jersey shore" (undantag för den går på dumhetskanalen). Direkt fördummande program. Men dessutom så kan visst inte svenskar stava och skriva rätt heller. För nuförtiden så översätter man tydligen "Menopause" till "mentalpaus".

Och nu skriver man "intressantaste" istället för "mest intressanta" i vår marknadsföringsbok.


Celebert besök i Halmstad

Idag satt jag på Stadsbibblan här i Halmstad, och där var visst en lunchkonsert kl 12. Jobbigt, vi som pluggar och vill ha lite tystnad..

Men jag blev väldigt glad, för jag fick ju träffa en idol! Bra dag.

Jätteglad Elin



On my own - nytt kvällsnöje

Har börjat öva NOTER! Och har upptäckt ett sätt att ge igen på mina ständigt festande grannar! :D Fester här hemma är ju väldigt ovanligt, så det blir ju sällan någon nice payback...

Men att öva på "on my own" inför musikalen, DET är en fin payback det!

För er som inte vet, så är detta rollen jag ska spela, Eponine. :) Här sjungs det av Lea Salonga, som gör det med BRAVUR! Wonderwoman!




Så om tjejen ovanför mig råkar läsa detta: Om du inte tar av dig klackarna innan du sätter dig på sängkanten rakt ovanför mitt huvud, så kommer jag kanske få lust att öva klockan 4 inatt (när du brukar komma hem ungefär)
Ha en trevlig natt ;D!

Sovmorgonen som försvann

Igår satt jag och åt god middag, och tänkte att "detta kunde lika gärna varit en mysig fredag, för jag äter god mat, och imorgon har jag sovmorgon" och mådde genast mycket bättre.

Sen slog det mig att idag kl 10 ska vi göra grupparbete på stadsbibblan. Sabbade lite.

Jag bor åtminstone i Halmstad, och slipper pendla nånstans för att komma hit en ledig dag.
Det är det positiva i situationen


(Just ja, min nya livsfilosofi: Hitta ALLTID det positiva. Det finns alltid något.)

Klargörandet från himlen

Idag har jag inte gjort hemskt mycket!

Jag har lekt runt lite med musikallåtar, har klippt och klistrat lite i datorn..
Har fixat kårleg, så att jag kommer in på kåren imorgon kväll.
Nu ska jag... Fortsätta att göra ingenting en stund, sen ska jag få tummen ur rumpen och plugga lite!

Fick ju via mail reda på att "Ni kommer att tentera på de kapitlen som står i lektionsplanen om jag inte informerar om något annat.", och igår fick jag reda på att "Ni kommer att tentera på det jag tar upp i kapitlen på föreläsningarna, och inte HELA kapitel".

Ja, tack för det klargörandet.

Det gjorde mitt liv lite friare och lugnare.
Så därför TÄNKER jag spela Age of Empires nu.

RSS 2.0