Halmstad

En heldag i Halmstad med bästa mamman!

Imorse körde vi upp en full bil till lägenheten och började bygga lite möbler. Vi byggde ihop hyllan till badrummet och fixade klart därinne. Sen byggde vi även ihop mina 50 kronors fynd, två LACK soffbord, svartbruna, och matbordet som jag sket i att betsa och tvbänken.
Hann även börja fylla garderoben med kläder, ställde in tallrikar, glas, köksredskap i alla lådor och skåp.
Nästa gång kommer vi att ha med oss en säng, soffa och hyllor. Klockan hänger redan på väggen!

Dessutom har jag visst en trevlig granne, han erbjöd mig hjälp med att tvätta. Lite kul, haha.
Och en annan som gillar att gå utan tröja fullt synligt från gatan.
Nu ska jag kolla vidare på film efter en lång (eller snarare kort) dag som har flugit fram.

Hej!

IKEA!

IS SCREWING ME OVER!

Hittade ett perfekt, och då menar jag VERKLIGEN perfekt bord på IKEA idag. Bara det att dom säljer ut som galna, och en svart version fanns inte av detta bord. Synd, men det går ju faktiskt lika bra att köpa det online!
Men den svarta finns inte online. Hur ÄR det möjligt? inte ens en bild.

Sen försökte jag hitta en mailadress att kunna maila min fråga till. Det finns inte. Man kan alltså inte maila IKEA, europa största möbelföretag, och fråga om deras varor. DÅ hittade jag någon slags funktion som hette "Fråga Anna". YES, någon att fråga.
Anna var en ful tecknad brud i något som liknade en chatt. Jaha.  Skriver in "Leksvik klaffbord svart". Får upp ett nytt fönster ("jaaaaa, det finns hopp!!!") som leder till ett "tyvärr sidan är ur funktion". TACK FRÅGA ANNA.

Imorgon ska jag ringa
första bästa telefonnummer till IKEA, och det kvittar hur länge jag ska sitta i telefon, jag ska ha bordet. I svart.

WAR IS ON.

homosexuell kväll

Säger Hon, ibland-mästaren på rim!

Har varit på väla, kollat gardiner, letat tavla som senare hittades på IKEA, där jag inte köpte tavlan utan en potatisskalare, stekspade, vitlökspress och en tvbänk!
Närmare bestämt denna, i just denna färg, svartbrunt! Köpte till 3 par hjul som jag ska sätta undertill så den kan rulla fint..  Jag ska tillbaka i veckan innan rean tar slut och köpa lådor till bänken och även ett skrivbord!

Snyggt va?? Två olika serier som passar så bra ihop! Nog med inredning, det var inte det jag skulle skriva om!

Ikväll har jag blivit hemskt påmind om en traumatisk upplevelse.
Emma har varit här på filmkväll, vi har sett Tretton, Brüno och Kalle Blomqvist.
Det var nämligen såhär att min pappa tyckte att Borat var rolig, och även jag. SÅ jag föreslog att vi skulle se Brüno på bio ihop, tror till och med att det kan ha varit på hans födelsedag. Det var inte lika kul som jag trodde. Det var hemskt pinsamt och jag visste inte om jag skulle skratta åt penisen som hängde och slängde och pratade i slowmotion när min far satt brevid. Pinsamt med stort P.
Ikväll kom jag ihåg exakt hur pinsam den var, och hur sjuuuuk humor den innehåller... Suck.
Så vi var tvungna att kolla snälla oskyldiga Kalle Blomqvist, och sen mådde vi bra igen!

GODNATT!

Hemma igen!

Det blev en otroligt mysig helg med släkten!
Vi åkte direkt till farfar och åt mat på torsdagen tillsammans med nästan hela släkten!
Farmor och farfar, pappa och emelie, hanspeter, susann och tess!
På fredagen tog vi en snabb promenad genom marknaden mitt i stan, och tog oss ut till Spikön där pappa och emelie väntade vid minigolfen, och jag förlorade. Stort.
Sen åkte vi till farmor och åt middag och firade pappa lite, som fyller år idag!
Lördagen förde med sig pizza och en tur till Alingsås, hem till pappa. Vi stannade tillräckligt länge för att plocka ner sebastian på jorden genom att klå upp honom i Mario kart wii!! HA!

Sen åkte vi hem igen och tog det lugnt... Nu ska vi fira födelsedag!

Onsdag!

Alla verkar tro att det är tisdag idag.
Det är det inte.

Det är ONSDAG och jag gör mig redo inför avresa mot Trollhättan, Fallens dagar och pappas födelsedag! Imorgon kl 1 åker jag, sebastian och erik!
Idag arbetas det på garaget, taket ska fixas innan det rasar in helt, och jag steg upp sent som vanligt (efter att som vanligt ha vaknat runt 6 imorse) åt frukost ute och städade köket! Rengjorde stekplattorna och städade köket lite! Sen handlade och till att göra riktigt enkel, billig och god pastasallad! Receptet!

Pasta of your choice
Sallad - Mitt fall - isbergsallad, gurka, majs, tomat och morötter
Färdiggrillad kyckling
Italiensk dressing
vitlök och paprikapulver

Koka pasta, fixa salladen, blanda italiensk dressing med olja, vatten 1 vitlöksklyfta och lite paprikapulver. Lägg den kylda färdigkokade pastan i en påse, häll i dressingen och blanda runt. Plocka upp pastan för sig ur påsen så att det sista av dressingen är i påsen, och häll resterande över restan av salladen!
Ni kommer finna detta att vara rätt likt den där goda DYRA kycklingrätten man kan hitta på ica "Örtmarinerad kyckling och pasta" heter den ungefär. Detta är det billiga alternativet. Går på ungefär 50 kronor och räcker till 2 portioner, i mitt fall säkert 3-4.
GOTT

Ser kanske inte så jättemycket ut för världen
men den luktar jättegott, och pastan var verkligen god (som ligger där under någonstans) Och det bästa är att inte får med den äckliga ananasbiten som finns i den köpta versionen. Och detta, vänner, är FÄRSKT som bara den! Kan knappt vänta tills imorgon när jag får äta den!

Sen ska jag få visa Sebastian en av mina favoritstäder här i Sverige under Fallens dagar! Ska bli jättekul! Ni får hålla tummarna att vi lyckas ta oss igenom alla avfarter genom Göteborg... Dessutom ska vi få träffa lillebror Ludvig och lilla kusin Tess som vi inte har träffat på hemskt länge! På Fredag ska vi spela minigolf allihop på Spikön och äta middag hos farmor.

Ses! :)


Halmstad here I COOME

Första antagningsbeskedet kom idag, och jag blev antagen till mitt förstaval i Halmstad!
Iochförsig var jag så pass säker att ajg fixade lägenhet, men ändå HUR SKÖNT och kul som helst att for sure veta att jag kom in!

Inte något att jämföra med egentligen, men förra årets ansökningar.. SUCK. Det var bara folkhögskolor och musiklinjer och det är verkligen inte en barnlek att komma in där, DÄR BETYG MEANS SHIT.
Men bara själva det att man inte kom in på något kändes ju! Och hela detta året har jag inte fått ett enda vettigt jobb. Går verkligen inte att beskriva hur jäkligt det har varit!!! Och hispat och mått dåligt, flippat och gråtit och blivit fysiskt sjuk av stressen över att inte ha något att göra!

MEN NU ÄNTLIGEN får jag göra något av mitt liv, och jag är så otroligt lycklig! Värsta året hittils för mig, levt under en känsla av att jag aldrig kommer lyckas, för att det har känts omöjligt! MEN nu är allt löst! Jag har en jättefin lägenhet och blivit antagen.

Allt är bara bra!


Värme!!

Fick höra att det var 38 grader som varmast idag. Kul ju.

Sov illa inatt, kunde inte somna för att det var kokhett i rummet, somnade när Sebastian kom hem kl 4 och öppnade fönstret och satte igång fläkten. LOVE. Somnade!

Vaknade när hans teleFÅNE ringer 5 gånger. ÖÖHHH. Och sen ett "vi åker till stranden om 15 minuter, ska du med?" (nyss vaknat och ligger i sången) "Jovisst..." Stress.
Hann knappt äta frukost, men hann! Sen åkte vi iväg 5 stycken till Råbocka och gassade till kl 4. SJUKT skönt i vattnet! För en gångs skull haade jag inga problem med att doppa mig och va FÖRST i dessutom!
Sen la jag mig och läste Harry Potter! Misstag:


Det ser inte illa ut här, men när jag ställde mig i duschen ja HALLÅ JA jag såg ju vilken sida solen var på.
Lägg er aldrig och läs i solen.

Nu ska jag kolla fotbolls vm ensam med min dator och min katt!
I bet Spain will win.
 


Girlsnight!

Hade Emma på besök igår! Vi hade det grymt trevligt och kollade på film och drack vin och pratade om allt mellan himmel o jord!
Vi såg Barnhemmet och småkollade igenom Sweeney todd. Detta kommer bli en tradition hädanefter! en gång i veckan!

Solen skiner och jag är nyvaken och har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska hitta på idag... Får se vad dagen bringar! Tills dess ska jag äta frukost...

Mysdag!

Det enda som saknades på dagens lista: Sol när jag va på stranden och Sebastian!

Idag vaknade jag och solen sken. Mamma jobbade i trädgården med radion vid sin sida, och lyssnade på någon mycket märklig kanal. Där spelades allt från mysig pianomusik till turkisk instrumentalt och colombiansk gladrock. Men det lyssnade vi på, och jag åt frukost i gräset. Mackor med philadephiaost och vattenmelon! Sen la jag mig ner och gassade en kort stund. Sen trotsade vi molnen och åkte till havsbaden och försökte sola lite, men frös efter en timme o åkte hem!

När jag sätter nyckeln i dörren ringer det o vi får en inbjudan till Rackis med moster pia och familjen. Och nu är jag hemma mätt och glad och kollar film med alla fönster öppna! Känns som att va ute, haha!

Jag snubblade över en film, "Population 436", som är rätt så spännande. Sluten by, religiös, sektlikande, och mitt i alltihop hamnar en utomstående som uppmärksammar alla märkligheter. Lite obehaglig, men rätt fräck. Värd att se, tror jag änsålänge!

Så nu, halv åtta, solen skiner än. Så ofattbart mysigt! Det enda som saknas på kvällens lista: Ett glas vin, och min POJKVÄN!


Sol

Blev inget stranden idag.. Grrr.
Irriterande att då ha väckarklocka halv åtta, goddamnit! So I treated myself with the beauty of sovmorgon.
Så här sitter jag nu och äter frukost och fortsätter kolla på Alias.

Och visst blev bloggen fantastiskt fin efter Karins inbrott??:D
Det ska bli en fröjd att skriva! Synd då att man itne fick åka till stranden, då hade jag haft något att skriva om. Istället blir det nu.. Tv.

RSS 2.0