Släktforskning

Ja, här är en hemskt dålig bild över hur långt jag kom ikväll med mammas hjälp!
Men jag kom långt bak till 1700-talet! Fick höra lite skandalhistorier om oäktingar till en adlig släkt, Grönhagen. Spännande! (Kapten Gustaf Grönhagen, född 1804, förälskade sig i sin piga Stina Lotta Ringman och fick 2 oäkta barn. Han skrev senare över alla sina tillgångar till Stina, men som dog 10 år före honom. Ett av barnen, Felix, tog inte sin fars namn, utan tog namn efter Brandsnäs där dom bodde, och tog namnet Felix Brandel. Och Brandelsläkten finns fortfarande kvar i Tranås!)
Jättespännande! Visst finns detta redan släktforskat och nedskrivet i böcker och annat, men jisses så spännande det är när man hittar samband och lika efternamn och "Oj är det fru eller syster eller VA!? Naughty, naughty!!







Förövrigt så är det julafton imorgon, och det var uppesittarkväll idag, och jag och  mamma vann nästan samtidigt varsin Miljonbingolott! WOHOO!

Busy night

Idag och ikväll har jag, har HAFT en händelserik dag!
Kan ni tro, fastän jag inte hara rört mig längre än mellan högskolan och hemmet idag...

Men i skolan har jag varit, i 7 timmar, bara det är som sagt en bedrift när man har en föreläsare som inte kan prata! Och efter en efterlängtad timme i soffan, så har jag nu städat lite, sorterat o tvättat två tvättar, bråkat lite om tvättrummet med en annan tjej (det vet jag, eftersom jag fick plocka ur både torkskåpet och tumlaren, och där hitta jag bh:ar, men ingen tjej).

NU är jag vrålhungrig, så matdags! Sen ska jag försöka lösa bristen på väskor, och packa i icakassar och ryggsäckar, med ohyggligt mycket kläder, toalettgrejer, smink, locktång och hårspray, 76543 st hårklämmor och tofsar, kläderkläderkläder, tentamaterial och grupparbete, kamera och laddare, julklappar, noter och högtalare, skor och allt annat man behöver för att fira jul och nyår hemma i Klippan!
Dessutom ska jag STÄDA, äta slut på kylskåpet så man slipper slängd eller rööööten mat i januari, diska och göra iordning lägenheten så jag slipper det imorgon.

För IMORGON så kommer mamma, vi ska äta ute på Harry's, och sen vidare till Vår Jul med halva svenska artisteliten! WOHOO!! :D


Högskola #7

Har hämtat ut tredje tentan, och.. tja, ni kan ju se hur det har gått nu med delkurserna! och hur det KAN gå, men vi hoppas på ett godkänt!






FIck alltså ett G++ på senaste tentan! Andra säger "är du inte sur?!" och jag säger "NEJ, jag har klarat tentaaaan!!!!"

Högskola #6

Idag hände något intressant! Något som bekräftar våra anklagelser mot föreläsarens oförmåga att tala tydligt. Han kan nämligen mima och få för sig att vi ska höra.

runt halv fyra, en halvtimme kvar av föreläsningen, jag hade tappat bort mig en stund innan, och gjorde ett halvhjärtat försök att catcha upp om vad han babbla på om. Svårt, eftersom att han som sagt inte besitter förmågan att prata.

Alltså,
runt halv fyra så tystnar han plötsligt, inget ovanligt, han kan göra lååånga konstpauser och bara glo på oss och småle lite. (HÅNAR han oss, vi som inte förstår?) Och det gjorde han då runt halv fyra.
Men denna gången fortsätter han inte prata. På 3-4 minuter. (give or take, tog förjävla lång tid)

Hade jag hängt med och uppfattat var han slutade hade jag kunnat fråga något och få honom att prata igen, men det kunde jag ju inte. Och INGEN annan frågar, utan vi sitter där tysta, ingen yttrar sig. Sen fråga någon, och sen frågade jag vad som står på. Jo, vi hade slutat.

Det är väl rätt magiskt va? Han är så otydlig att man inte ens fattar när han säger "vi slutar för dagen". Den stora frågan är, varför stod han still, knäpptyst tills vi fattade?

????

Klippan + Lucia

Igår lunch snodde jag på mig kläder snabbt som attan, och slängde mig iväg efter ett hastigt beslut att åka hem tills idag. Ville dessutom hinna se innebandymatchen i ljungbyhed, och missa bara första perioden! Väldigt glad att jag hann, för jag fick se sebastian lägga en straff, och det har jag aldrig sett förut! Nagelbitare för Elin, förstår ni.. Men den sattes väldigt fint, tyckte jag! Väldigt stolt såklart!

Sen myste vi så mycket det bara gick, och sen slängde jag mig på bussen imorse för att hinna till en tråkig föreläsning..

Och sen är det ju faktiskt Lucia idag, så det blev lussefrukost med smörgås, kaffe och lussekatt på högskolan! Och nu har jag precis kollat Svts Lucia på tv, ställt upp mitt jättefina lussetåg som jag fick förra julen, och tänt mina tre ljus för lite julstämning.

Men nu är det bara imorgon kvar, sen kommer mamma på onsdag! Då ska vi gå ut och äta god middag, och sen åka till Halmstad Arena och kolla Vår Jul-konserten med Björn Kjellman, Sonja Alden, Shirley Clamp, Sanna Nielsen, Måns Zelmerlöw och Brandur Unni! Och efter det så följer jag med HEM!!!!





Idolfinal!

Nu har jag hört på så många håll under ett tag att man inte tycker Jay förtjänar att vinna pågrundav den där haschrökningen.

Om ni bara visste förmodligen hur många i era umgängeskretsar som förmodligen har testat det! Haha, ska dom personerna nekas lycka i livet dom med? Jädra dumheter. Ni är duktiga på att döma!
Jay hade den bästa rösten i hela tävlingen, och förtjänade att vinna! Minnah har redan åkt ut en gång, och förtjänade INTE att vinna, simple as that.

Tyckte förövrigt det var jobbigt att lyssna på hennes första framträdande, sluta flåsa i micken... Visst, en bra show gjorde hon, men inte tillräckligt. RÖSTEN VÄGER MER.

JAAAAAY!



Högskola #5 + Stämning

Fick ett sms där det stod "Vi har fått tentaresultaten". Inom loppet av 5 sekunder (tro det eller ej) så hann hjärtat stanna, jag dra efter luften, kasta mig över datorn och tryckt upp studentmailen.
Där låg ett magiskt litet mail där det stod "du har fått betyget G på delkursen Det mångakulturella samhället."

Lättnaden jag känner när jag får dessa mail... Hujedamig. Det känns i precis hela kroppen! UNDERBART!!

Tre tentor av tre skrivna så är TRE AVKLARADE! Och någon sa att jag nog inte skulle klara FÖRSTA... Haha! Tji fick den! Kan inte ha gått bättre, hoppas nu bara att det går vägen med denna med.


Men ikväll handlar det inte om studerande! Min Hyacint har börjat dofta, och doftar så gott! Jag har blivit av med den jobbiga disken sen igårkväll, och ätit middag. Jag har läst och arbetat med grupparbetet och känner mig ändå nöjd för dagen!
Nu ska jag ta det vääääldigt piano här i min soffa och kolla film.. Och ha det så mysigt!

That 70's show

Appropå INGENTING, här är (enligt mig) den roligaste 70's scenen!



Fair to Midland

Här kommer ett bandtips!

För ett par år sen var jag och ett gäng i Köpenhamn för att se Dir En Grey (även ett bra tips!)
Finns ett klipp här nere, med en av mina favoriter!


MEN, när vi då var och säg dessa, så står vi där, redo att se Dir en Gray inta scenen, och in kommer ett gäng grabbar från Texas... (Syns det på bilden?).. och dom RIVER igång med ett ofantligt tryck och ett arsenal av låtar som föll mig perfekt i smaken!


Inte traditionellt någonstans, utan med ett väldigt personligt sound, som fick adrenalinet att pumpa för fullt!
Och när sångaren började klättra runt på scenen, vakter fick stötta vacklande högtalare, på vilka han stod på 2meter upp i luften, headbanga så att man frågar sig själv "SVIMMAR han inte snart!?", så blev det hela en  upplevelse man SENT skulle glömma! Nu väntar jag bara på ytterligare ett nordiskt besök!


Tills vidare, så vill jag bara uppmärksamma bägge banden, men först och främst, Fair to Midland





Dir en Grey - The Final





Fair to Midland - Dance of the manatee





Sångaren Darroh - En försmak av hur det kan gå!



Blogghat

Nu har jag äntligen hittat något kul att skriva om!
Med inspiration från facebook, och en rätt känd blogg, som är både väldigt älskad och VÄLDIGT hatad.

Och där har vi den stora frågan som jag äntligen tar itu med!

Varför hatar man bloggar?

Nu är jag ingen megabloggare, jag skriver relativt sällan, jag tycker inte jag skriver så mycket om mitt liv och dess problem, det är väl mest om mina studier och vad som kretsar kring dem.
Iochförsig får jag inte regelbundna klagomål så den heller, utan bara nån enstaka gång.
Den gången var jag lite irriterad över, för det är ju faktiskt ingen som behöver läsa den?

Men detta handlar inte om mig! Utan främst om tjejen Mikaela, som bär 14 år gammal, och bloggar om sin nyfödda dotter! Självklart så upprör det säkert många, men dom människorna behöver inte skicka mordhot och dylikt, eller hur?

Gillar man det inte, så ska man inte bry sig tycker jag. Inte heller ska man anklaga någon, eller dra alla över en kant. Det finns människor man inte gillar, och vissa av dem har en blogg! Och DÅ blir det liv!

Jag menar, om ni HATAR Kissie, till exempel, inte fan går ni då och läser hennes blogg? Då får man skylla sig själv om man blir sur. "FAN TA DIG FÖR ATT JAG LÄSER DIN BLOGG!!!!" eller hur?

Och inget personligt till er som nu hatar bloggar, och tycker att alla som har en blogg "inte har ett liv", men jag kan inte låta bli att bli lite putt när folk kommenterar det i allmänhet.
Människor har olika sätt att uttrycka sig, bara.


MEN NU SKITER VI I DET, för WILLEZ har ju gått vidare till finalen i Dansbandskampen!
WOOOHOO!! :D

Spartacus: Blood and sand

Nästa gång ni kollar på Spartacus, så tycker jag ni ska fundera lite över männens position i huset.
Uppenbarligen, så har gladiatorerna en låg rang, och ägs av andra, och nu bland annat köps dom av kvinnor.

Tänk tillbaka på den scen, ett par avsnitt sen, då Crixus står framför Lucretia och Ilithya och blir ombedd att ta sitt höftskynke så Ilithya kunde inspektera.

Tänk va anmäld serien hade varit om rollerna hade varit utbytta, och Crixus blev ersatt av en kvinna, och det vore män som bad henne klä av sig, bli köpt och tvingad till sex.

Feministerna hade varit craaazy!
Snart kommer... Maskulinisterna till världen!


Studentjävlar

FY fan vad många idioter det verkar bo här på bolmensgatan!!
Ikväll när jag kom hem runt midnatt, stod ytterdörren öppen med tidningar emellan! Hur jäääävla dum i HUVUDET får man bli?! VILL dom bli rånade? VILL dom ha in uteliggare och fyllon i sina korridorer?

Antar att det var någon fest inför kåren ikväll, och nån idiot tyckte det var enklare att låta ALLAS dörr stå öppen så att DENS kompisar kan komma in. Jävla respektlöst!

Klagande surkärringen ELIN mailade utan tvekan.

Speed Painting






Jag är helt blown away. Det tog killen 3 timmar att måla detta.
Har inte mer att säga.

http://www.youtube.com/user/cgsbgs  Här är killens youtube, kolla in fler Speed Paintings där..

RSS 2.0